Nogle gange tænker vi ikke over, hvad vi giver opmærksomhed til, og andre gange er vi bevidste om det

Jeg tænker en del over, hvordan jeg giver opmærksomhed til det der sker både omkring mig og i mine tanker. Mine børn er ofte i centrum på den måde at jeg sætter ord, på når de gør noget jeg synes er sjovt, kærligt, betænksomt og det modsatte. Alle mennesker indeholder gode og mindre elskelige sider og at vide dette og acceptere at sådan er jeg og vi også i livet, giver plads til mange flere nuancer og et mere autentisk menneskeligt udtryk i hverdagen. Sidst var det en maddans og sang i vores meget lille køkken af 3 glade børn, det gav tilværelsen ekstra liv og glæde, som jeg gav min fulde opmærksomhed. Jeg kunne også have sagt, at det blev for trangt med 3 dansende børn i køkkenet og at jeg gerne ville give opmærksomheden til madlavningen…IMG_0132

Vores tanker kan have så meget magt, at vi ikke er til stede med omgivelserne. Vi har altid et valg i forhold til, hvor vi lækker vores opmærksomhed, og hvis vi har svært ved at være til stede i situationen, kan vi i tale sætte det der optager os mere og dermed tage ansvar for vores opmærksomhed med respekt for omgivelsernes behov.

I dag er det blevet endnu nemmere at lade sig forføre af alle de sociale medier og slække på, hvor vi lægger vores opmærksomhed. Der er ikke nødvendigvis noget rigtig og forkert. Det vigtigste er at vi hver især, tager stilling til, hvordan vi vil bruge vores opmærksomhed og på hvad eller hvem.